Draai uw apparaat
Naar boven
Leeftijd
Voorlezer
Auteur
FAQ

FAQ

Algemeen
Wat is BoekenWurm TV?
Voorlezen is een vast onderdeel van de opvoeding van kinderen. Niet alleen omdat kinderen het erg leuk vinden en graag kwalitatieve tijd doorbrengen met hun ouders, maar ook omdat het hun taalontwikkeling versterkt en hun fantasie prikkelt. Zeer regelmatig voorlezen is dan ook bewezen essentieel voor de ontwikkeling van een kind.

BoekenWurm TV (afgekort tot BW TV) maakt voorlezen toegankelijk voor elk kind. Kinderen worden educatief geëntertaind en op een speelse manier gestimuleerd, terwijl BW TV het drukke leven van ouders ontziet. Fun en educatie gecombineerd, voor kinderen van 1 tot 12 jaar.
Bekijk onze honderden afleveringen van bekende boeken, voorgelezen door Bekende Nederlanders of door de schrijvers zelf!

Welke abonnementen heeft BW TV beschikbaar?
*Om de lancering van BW TV te vieren zijn de eerste twee (2) maanden van elk abonnement beschikbaar voor maar €0,01!*

BW TV maandabonnement à € 4,99 
Dit abonnement geeft toegang tot de Video-on-Demand items van BW TV voor een periode van een maand. Afhankelijk van de betaalmethode kan het abonnement automatisch worden verlengt met eenzelfde periode of actie vereisen om dit een volgende maand voort te zetten. Bekijk de mogelijkheden bij de informatie van iedere betalingsmethode. 

BW TV jaarabonnement à € 44,99 
Dit abonnement geeft toegang tot de Video-on-Demand items van BW TV voor een periode van een jaar. Afhankelijk van de betaalmethode kan het abonnement automatisch worden verlengt met eenzelfde periode of actie vereisen om dit een volgende maand voort te zetten. Bekijk de mogelijkheden bij de informatie van iedere betalingsmethode.

Dit abonnement geeft toegang tot de Video-on-Demand items van BW TV voor een periode van een jaar. Afhankelijk van de betaalmethode kan het abonnement automatisch worden verlengt met eenzelfde periode of actie vereisen om dit een volgende maand voort te zetten. Bekijk de mogelijkheden bij de informatie van iedere betalingsmethode.

Waarop kan ik BW TV online kijken?
BW TV kun je op bijna ieder apparaat en scherm (bijv. Smartphone, Tablet, laptop, PC en zelfs de meeste SmartTV’s) bekijken op ieder gewenst moment en waar dan ook. Het belangrijkste is dat je Internet ter beschikking hebt (zoals 3G/4G, Wifi, Ethernet kabel) en een webbrowser gebruikt (zoals Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox) op het gekozen apparaat. De techniek die voor BW TV wordt gebruikt, is zodanig ontwikkeld dat de kwaliteit van de getoonde (video)stream zich aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de Internetverbinding.

Hoe kijk ik BW TV online op een apparaat met internetverbinding?

Als je BW TV online wilt bekijken op een apparaat met internetverbinding:

 • Open een webbrowser en ga naar https://app.boekenwurm.tv 
 • Meld je aan met je BW TV account
 • Maak een keuze uit het aanbod van BW TV

Wat is de kwaliteit van de BW TV Video-on-Demand items?
BW TV is op dit moment beschikbaar in zes (6) kwaliteiten die zich automatisch aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de internetverbinding. Je kunt deze kwaliteitsinstellingen in de meeste browsers en apparaten ook zelf aanpassen aan de gewenste kwaliteit.


Hoe snel moet mijn internetverbinding zijn?
BW TV online is een service die Video-on-Demand producten en in een later stadium ook verschillende lineaire kanalen via internet streamt. Zolang je naar BW TV wilt kijken, moet je beschikken over een verbinding met het internet. De techniek die voor BW TV wordt gebruikt, is zodanig ontwikkeld dat de kwaliteit van de getoonde (video)stream zich aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de Internetverbinding. De minimaal vereiste verbindingssnelheid/bandbreedte is 1 Mbps, maar je kunt beter een snellere verbinding hebben voor een betere videokwaliteit voor het gebruik van BW TV. Hoewel je direct BW TV kunt gebruiken met allerlei bandbreedteniveaus (kwaliteiten), kan de snelheid en bandbreedte van je internetverbinding van invloed zijn op je kijkervaring.


Wat kan ik bekijken bij BW TV?
Op dit moment biedt BW TV Online 2 abonnementen aan: een maand- en een jaarabonnement, waarbij de eerste twee maanden beschikbaar zijn voor maar €0,01, en daarna automatisch verlengd worden à €4,99 of €54,99 respectievelijk). Beide abonnementen zijn Video-on-Demand abonnementen van BW TV. Kijk zoveel je wilt, zo vaak als je wilt en waar je maar wilt!


Op hoeveel apparaten kan ik tegelijkertijd BW TV bekijken?
BW TV kan op maximaal 2 apparaten tegelijk bekeken worden.


Waar is BW TV beschikbaar?
BW TV is op dit moment overal beschikbaar daar waar een voldoende goede Internetverbinding beschikbaar is. De praktijk leert dat apparaten (bijv. Smartphone, Tablet, laptop, PC en zelfs de meeste SmartTV’s) die minimaal middels 3G (en dan liever 4G) en minstens met een 1 mbit verbindingen met het Internet verbonden zijn, prima BW TV kunnen afspelen.


Systeemvereisten
Als je BW TV wilt bekijken op de PC of Mac:


 • Open een webbrowser en ga naar 
 • Log in met je geregistreerde account middels gebruikersnaam (is e-mailadres) en (veelal) zelf gekozen toegangscode
 • Kies een item die je wilt kijken en klik op de afspeelknop
 • Veel plezier met kijken!
BW TV maakt gebruik van een HTML5 Player van JWplayer met een zogenaamde ‘fallback-modus’ naar de oudere ‘Flash’- standaard, waardoor op praktisch alle PC’s en Mac’s en de meeste browsers de live stream van BW TV af zal spelen.
De ervaring leert van onze gebruikers dat zij voorkeur geven aan de volgende combinatie voor PC en Mac:
Voor PC > Google Chrome browser (niet standaard; dient geïnstalleerd te worden).
Voor Mac > Safari browser (standaard)


Als je BW TV wilt bekijken op mobiele apparaten (Smartphone en/of tablet)


 • Open een webbrowser en ga naar 
 • Log in met je geregistreerde account middels gebruikersnaam (is e-mailadres) en (veelal) zelfgekozen toegangscode
 • Kies een item die je wilt kijken en klik op de afspeelknop
 • Klik op vergroten van de videoplayer (rechts onderin)
 • Draai je scherm horizontaal (zodat het beeld in breedbeeld is; mits natuurlijk het mobiele apparaat automatisch meedraait)
 • Veel plezier met kijken!
BW TV maakt gebruik van een HTML5 Player van JWplayer met een zogenaamde ‘fallback-modus’ naar de oudere ‘Flash’- standaard. Doordat de meeste mobiele apparaten en browsers nog nauwelijks Flash ondersteunen, zal de getoonde video(player) bijna altijd in een HTML5 player afspelen.


Voor mobiele apparaten van Apple (met iOS)
De getoonde livestream van BW TV speelt zonder problemen af op het mobiele besturingssysteem iOS voor iPhone en iPad.


Voor mobiele apparaten met Android
De getoonde livestream van BW TV speelt zonder veelal zonder problemen af vanaf Android 6.2 en hoger. Lagere versies zullen niet altijd goed kunnen werken. Dit is o.a. afhankelijk van de gebruikte (mobiele) browser en fabrikant van het Android apparaat.


Kan ik ook BW TV ook op een zgn. SmartTV bekijken?
BW TV kun je op bijna ieder apparaat en scherm (bijv. Smartphone, tablet, laptop, PC en zelfs de meeste SmartTV’s) bekijken op ieder gewenst moment en waar dan ook. Het belangrijkste is dat je Internet ter beschikking hebt (3G/4G, Wifi, Ethernet kabel) en een webbrowser gebruikt (Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox) op het gekozen apparaat.
De techniek dat voor BW TV gebruikt wordt is zodanig ontwikkeld dat de kwaliteit van de getoonde (video)stream zich aanpast aan de beschikbare bandbreedte en kwaliteit van de Internetverbinding.

Alleen of het echt op jouw SmartTV zal werken, kunnen wij niet garanderen. Dit is afhankelijk van het merk en type browser dat daarin gebruikt wordt. Onze ervaring leert dat dit wel kan werken op de meest recente modellen van de TV-fabrikanten. Specifieke support kunnen wij hier niet op geven.Registratie

Waarom dien ik mezelf te registreren voor BW TV?
BW TV bevat abonnementen waarvoor betaald moet worden. Omdat dit alleen door iemand van 18 of ouder gedaan mag worden, moet je eerst akkoord gaan met de algemene voorwaarden dit bevestigen middels je e-mail gegevens.
Betaling/facturering
Hoe werkt BW TV facturering?
Als je ervoor kiest om je te registreren voor BW TV, word je afhankelijk van het afgenomen abonnement, op dit moment verzocht om eerst vooraf het bedrag via een eenmalige incasso (via iDeal) te betalen en daarmee gelijk een bankmachtiging voor automatische incasso af te geven voor de eerstvolgende factureringsperiode.
Dit kan eenmaal per maand gefactureerd worden op de datum waarop je een abonnement hebt afgenomen.
Dit is niet per se hetzelfde als de datum van registratie. Het kan namelijk zo zijn dat je jezelf hebt geregistreerd, maar pas later een abonnement hebt toegevoegd aan jouw account.

Wat is een autorisatie/verificatie?
Autorisaties zijn verzoeken die de paymentprovider van BW TV naar je financiële instelling stuurt om te controleren of je betalingsmethode werkt. Deze verzoeken zijn geen afschrijvingen, maar in sommige gevallen kunnen ze van invloed zijn op je beschikbare rekeningsaldo.

Wat zie ik op mijn bankafschrift nadat ik betaald heb?
De betaling verloopt via de Paymentprovider MX Payments. Dit zal dus ook te zien op het bankafschrift.Inlog
Hoe en waar log ik voor BW TV?
Je kunt BW TV vinden door naar te gaan in een (web)browser op het gekozen apparaat. Als je een item wilt bekijken en je nog niet ingelogd bent, wordt automatisch gevraagd om in te loggen.

Op de inlogpagina kun je inloggen met je geregistreerde accountgegevens, bestaande uit een gebruikersnaam (emailadres) en (veelal) zelfgekozen toegangscode. Deze gegevens heb je na registratie op het opgegeven en geregistreerde e-mailadres ontvangen.Abonnement
Hoe zeg ik BW TV abonnement op?
We zien je niet graag gaan, maar als je je abonnement wilt opzeggen, kun je dit doen in je account na inloggen in BW TV.


Hoe weet ik zeker dat mijn abonnement is opgezegd?
Na dat je hebt besloten je huidige abonnement niet meer te verlengen na het verlopen van je abonnementsperiode, ontvang je van ons een bevestiging e-mail en daarnaast zal dit ook qua status vermeld worden onder het kopje account.

Moet ik na iedere abonnementsperiode mijn abonnement voor BW TV opnieuw registreren?
Na keuze voor een abonnementsperiode, wordt je abonnement na iedere periode automatisch verlengd.
Wil je na het aflopen van je abonnementsperiode geen gebruik meer maken van BW TV, meld je dan alvast af in je account. Je abonnement zal dan niet meer beschikbaar zijn, na het aflopen van je abonnementsperiode.

Wat gebeurt er als ik voortijdig opzeg?
Dit is geen probleem! Je kunt naar het aanbod van BW TV online blijven kijken, totdat je abonnement wordt afgesloten aan het einde van de abonnementsperiode. In je account kun je zien wanneer je abonnement automatisch wordt verlengt, of voor welke datum je deze moet stop zetten.

Brengt BW TV kosten in rekening als ik mijn account op zeg?
BW TV brengt geen opzegkosten in rekening. Als je opzegt binnen de resterende periode van je abonnement periode, kun je BW TV blijven bekijken totdat het abonnement wordt beëindigd.

Kan ik opnieuw lid worden als ik BW TV opzeg?
Natuurlijk, kun je altijd terug komen bij BW TV. Na het beëindigen van je abonnement, heb je nog steeds toegang tot je account middels je gebruikersnaam en toegangscode. In je account kun je vervolgens een nieuw abonnement kiezen.
 


Account
Hoe kan ik mijn account wijzigen?
Na inloggen in BW TV kun je je accountgegevens wijzigen. Het is mogelijk om hier je e-mailadres (gebruikersnaam), toegangscode, persoonlijke informatie of betalingsgegevens te wijzigen.

Hoe zeg ik BW TV op?
We zien je niet graag gaan. Indien je echt je account wilt opzeggen, neem even contact met ons op via het Helpcentrum.

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. Hoe kan ik die terugvinden?
Je gebruikersnaam is een e-mailadres waar je ook een bevestigingsmail op heeft ontvangen. Je kunt als eerste dan ook het beste in je e-mail inbox af gaan. Zou je daar het bevestigingsmailtje niet in kunnen terugvinden, ook niet in de spam/junk folder, kun je het beste contact opnemen met onze Klantenservice. Dit kan via het knopje [Direct contact] onderaan de pagina.

Ik ben mijn toegangscode kwijt. Hoe kan ik die terugvinden?
Zou je je toegangscode kwijt zijn, kunt u dat aangeven bij het inloggen middels de link [Ik ben mijn wachtwoord vergeten]. Je vult dan je gebruikersnaam (e-mailadres) in, en je ontvangt binnen enkele minuten een nieuw wachtwoord. Let op: deze kunt u niet handmatig meer aanpassen.

Mijn vraag staat hier niet bij. Ik wil graag in contact komen.
Staat je vraag hier niet tussen, stuur dan een mailtje naar onze helpdesk, middels het knopje [Direct contact] onderaan de pagina.
Staat je vraag hier niet tussen, stuur dan een mailtje naar onze helpdesk, middels het knopje [Direct contact] onderaan de pagina.